вівторок, 19 січня 2021 р.

 21 січня Міжнародний день обіймів


За традицією цього дня можна дружньо обіймати навіть незнайомих людей. Свято виникло 21 січня 1986 року в Каро (Мічиган), США. Сформувавшись в студентському середовищі західноєвропейської молоді, але точні обставини його появи невідомі. Саме в цей день хлопці та дівчата обіймали один одного. За своєрідним «повір'ям», під час дружніх обіймів люди обмінюються душевним теплом.
Існують і «наукові» обґрунтування корисності обіймів: доброзичливі дотики підвищують імунитет, стимулюють центральну нервову систему, підвищують у крові рівень гемоглобіну, а також іншого гормону - окситоцину, що викликає доброзичливе ставлення до інших людей.
В оригіналі це два свята: Національний день обіймів святкується 21 січня, а 4 грудня відзначається Міжнародний день обіймів.


Чим корисні обійми?

Під час обіймів ми обмінюємося не тільки душевним теплом, показуємо свою прихильність і щирі почуття, але також отримуємо величезну користь для здоров'я. Вченими багатьох країн давно доведений факт, що обійми є своєрідним "еліксиром" молодості і довголіття. При тілесному контакті виробляється гормон, який бореться з пригніченим настроєм. Обійми покращують роботу серцево-судинної системи, стабілізують кров'яний тиск. Люди, які часто обіймаються, рідше хворіють, адже щирі обійми зміцнюють імунітет.
Психотерапевти вивели норму щоденних обіймів. Мінімум – 4 обіймів на день, а для гарного самопочуття необхідно обійматися не менше 8 разів на добу. Згідно з дослідженнями канадських вчених, відкриті і позитивні люди, які люблять обійми, мають більшу тривалість життя, ніж замкнуті і стримані в прояві своїх почуттів.

Шановні батьки!

 Ми пропонуємо Вам взяти активну участь у проведенні флешмобу "Обійми від щирого серця"в межах акції до Дня обіймів. Для цього вам треба зробити фото обіймів в родині та 1-2 фото відправити у ваші батьківські вайбер групи.  

Дякуємо за співпрацю!


Також пропонуємо до Вашої уваги відеоролик.

Що замінить обійми під час карантину? Відео.


Щирих та теплих Вам обіймів!




Немає коментарів:

Дописати коментар